U beschikt niet over de juiste Flash player, en/of u heeft javascript uitgeschakeld staan.

Download de Adobe Flash player
en/of schakel javascript ondersteuning in.

Natuurlijk scherp zien zonder bril

Uw staaroperatie met de Crystalens kunstlens
Helder maar ook scherp zien, zónder bril. Het is mogelijk met de Crystalens. In de Verenigde Staten is de Crystalens de meest geïmplanteerde moderne lens bij operaties voor cataract of staar en ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor de Crystalens.

Crystalens is als uw natuurlijke ooglens
Met de Crystalens bent u niet alleen verlost van staar. U ziet opnieuw scherp op meerdere afstanden. En dat komt omdat deze accommoderende kunstlens –net als de natuurlijke ooglens- meebeweegt met de oogspier. Zonder bril schakelt u probleemloos over van uw computerscherm naar het straatbeeld buiten, van leesboek naar televisie.

Staar en presbyopie

Presbyopie - ouderdomsverziendheid
De natuurlijke ooglens of kristallens maakt dat we scherp zien op iedere afstand. Als we ouder worden, verstijft en verhardt deze lens. Het oog verliest hiermee zijn vermogen om optimaal scherp te stellen, om te ‘accommoderen’.  Om een tekst prettig te kunnen lezen moet u die steeds iets verder van u af houden. Dit wordt presbyopie of ouderdomsverziendheid genoemd.Veel mensen ervaren vanaf hun 40ste de eerste effecten van presbyopie. Dit is vaak het moment voor de eerste leesbril.

Cataract - staar
Op hogere leeftijd, zo rond het 65e levensjaar, en soms al eerder, kan veroudering van de ooglens leiden tot staar, ook wel cataractvorming genoemd. Cataract wordt gekenmerkt door een wazig en vertroebeld zicht. Lezen en televisie kijken wordt lastig; alles wordt vaag waargenomen. Kleuren verbleken en zijn overtrokken met een geel waas. Autorijden in schemer en duisternis is vaak een probleem omdat straatverlichting, auto- en verkeerslichten worden verstrooid. Zo’n 50% van de mensen tussen 64 en 75 jaar, heeft staar. Boven die leeftijd stijgt het percentage zelfs naar 70%.  De behandeling van cataract bestaat uit het vervangen van de troebele lens door een kunstlens.

Geschikt voor mij?

Misschien bent u na het lezen van de informatie op deze site serieus geïnteresseerd geraakt in de Crystalens.

Als u wilt, nemen wij persoonlijk contact met u op voor een geheel vrijblijvend, oriënterend gesprek.

In dit formulier kunt u uw gegevens achterlaten.

Vul het formulier in

Mijn voorkeur kliniek: Bausch + Lomb gecertificeerde klinieken Correct Vision Vision Clinics Phaco Centrum Medisch Centrum Alkmaar Stichting Medisch Centrum Jan Van Goyen Eyescan ooglaserkliniek
Download patienten brochure