U beschikt niet over de juiste Flash player, en/of u heeft javascript uitgeschakeld staan.

Download de Adobe Flash player
en/of schakel javascript ondersteuning in.

Natuurlijk scherp zien zonder bril

Uw staaroperatie met de Crystalens kunstlens
Helder maar ook scherp zien, zónder bril. Het is mogelijk met de Crystalens. In de Verenigde Staten is de Crystalens de meest geïmplanteerde moderne lens bij operaties voor cataract of staar en ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor de Crystalens.

Crystalens is als uw natuurlijke ooglens
Met de Crystalens bent u niet alleen verlost van staar. U ziet opnieuw scherp op meerdere afstanden. En dat komt omdat deze accommoderende kunstlens –net als de natuurlijke ooglens- meebeweegt met de oogspier. Zonder bril schakelt u probleemloos over van uw computerscherm naar het straatbeeld buiten, van leesboek naar televisie.

Patiënten

Consultant Jos Kerkhoven (59)

“Een geweldige uitvinding”

Jos kreeg in 2011 aan één oog staar. Nadat hij zich had laten informeren, besloot hij te gaan voor de Crystalens. De operatie vond plaats afgelopen oktober, in Medisch Centrum Alkmaar. “Het viel erg mee”, vertelt hij. “Ik vind het erger om naar de tandarts te gaan voor een kies die moet worden geboord. Ik heb niets gevoeld. Ik ben met druppels verdoofd en dat ging perfect. Binnen twee uur was ik weer weg.”

De volgende dag ging een wereld voor hem open. “Ik zag meteen, nadat de pleister eraf mocht. Ik zei meteen tegen mijn vrouw: ‘Het is ongelooflijk’. Op ongeveer vijf kilometer van ons huis staat een zendmast en die kon ik daarvóór echt niet zien. Maar vanaf dat moment wel.”
Het zien op opstand was meteen goed. “Ook de middenafstand, zoals televisie kijken, was perfect.” Het lezen van dichtbij was niet direct optimaal. Dit verbeterde toen de contactlens in zijn andere oog van 4.25 werd vervangen door een contactlens van 3.25. “Sindsdien kan ik alles weer lezen. Het is nu echt helemaal perfect. Ik kan het iedereen aanraden. Een geweldige uitvinding.”

 

Voetbalcoach Huub Stevens

Huub Stevens"Ontzettend blij dat ik dit heb laten doen"
Oogarts Erik Mertens van Oogkliniek FYEO in Eersel implanteerde in november en december 2008 Crystalenzen bij topclubtrainer Huub Stevens.

Beginnende staar
Eerder onderging de trainer al een succesvolle CK-behandeling, die zijn leesbril overbodig maakte. Zijn ogen gingen echter veel sneller achteruit dan verwacht en vertoonden bovendien de eerste tekenen van staar. Twee jaar na behandeling was de leesbril opnieuw nodig. En dat is lastig voor een topclubtrainer die een scherp zicht nodig heeft voor het analyseren van videobeelden, het maken van notities en het coachen van belangrijke wedstrijden in stadions met kunstlicht.

Tevreden coach met Crystalenzen
Huub Stevens is een tevreden mens. “Ik vind het vooral prettig dat ik nu op alle afstanden scherp kan zien. De kleuren hebben ook weer hun oude helderheid terug doordat ik ben verlost van mijn staarklachten. Bij voldoende licht heb ik geen leesbril nodig. Ja, ik ben ontzettend blij dat ik dit heb laten doen.”
Mevrouw G. Mensinga

“Ik kan het iedereen aanbevelen”

Mevr. MensingaOogarts S.N. Meriwani van Medisch Centrum Alkmaar implanteerde eind 2008 en begin 2009 Crystalenzen bij mevrouw G. Mensinga (75), nadat bij haar staar was geconstateerd.

Zowel veraf als dichtbij
Eerst werd het meest aangedane oog geopereerd. De volgende dag mocht ze zelf thuis het oogverband verwijderen. “Ik was erg verrast: ik zag weer alles”, vertelt ze. “Alles was veel helderder. Ik dacht dat ik een dieppaarse trui had. Die wilde ik aandoen. Maar ik haalde hem uit de kast en hij bleek knalpaars.” In februari 2009 volgde het andere oog. “De lenzen hebben gebracht wat ik had gehoopt. Veraf zie ik honderd procent. Ik heb geen last van halo’s, ook niet als ik ’s avonds autorijd. Ik kan alles lezen zonder bril, zelfs de display van mijn mobiele telefoon.”
 
Crystalens bevalt uitstekend
“Ik lees veel boeken. Als ik ’s avonds lang zit te lezen bij lamplicht, worden mijn ogen wel eens wat moe, wat prikkerig. Alleen onder deze omstandigheden draag ik soms een heel licht leesbrilletje van + 1.00. Maar verder heb ik nooit een bril nodig. Of ik anderen de Crystalens kan aanraden? Deze lenzen bevallen uitstekend. Ik kan het iedereen aanbevelen.”

Meer ervaringen van patiënten

Geschikt voor mij?

Misschien bent u na het lezen van de informatie op deze site serieus geïnteresseerd geraakt in de Crystalens.

Als u wilt, nemen wij persoonlijk contact met u op voor een geheel vrijblijvend, oriënterend gesprek.

In dit formulier kunt u uw gegevens achterlaten.

Vul het formulier in

Mijn voorkeur kliniek: Bausch + Lomb gecertificeerde klinieken Correct Vision Vision Clinics Phaco Centrum Medisch Centrum Alkmaar Stichting Medisch Centrum Jan Van Goyen Eyescan ooglaserkliniek
Download patienten brochure