U beschikt niet over de juiste Flash player, en/of u heeft javascript uitgeschakeld staan.

Download de Adobe Flash player
en/of schakel javascript ondersteuning in.

Natuurlijk scherp zien zonder bril

Uw staaroperatie met de Crystalens kunstlens
Helder maar ook scherp zien, zónder bril. Het is mogelijk met de Crystalens. In de Verenigde Staten is de Crystalens de meest geïmplanteerde moderne lens bij operaties voor cataract of staar en ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor de Crystalens.

Crystalens is als uw natuurlijke ooglens
Met de Crystalens bent u niet alleen verlost van staar. U ziet opnieuw scherp op meerdere afstanden. En dat komt omdat deze accommoderende kunstlens –net als de natuurlijke ooglens- meebeweegt met de oogspier. Zonder bril schakelt u probleemloos over van uw computerscherm naar het straatbeeld buiten, van leesboek naar televisie.

Over kunstlenzen

Er zijn drie typen implantlenzen voor staar- of cataractoperaties.

De monofocale lens - scherp op één afstand
De traditionele monofocale kunstlens is een vaste, bewegingloze lens, ontworpen om verbeterd zicht te brengen op één afstand, meestal veraf. U zult in veel gevallen na de implantatie nog steeds een (lees)bril nodig hebben.

De multifocale lens- scherp op meerdere afstanden
Multifocaal betekent meerdere brandpunten. De multifocale lens maakt zicht op verschillende afstanden mogelijk. Hij doet dit via visuele zones in de lens, verdeeld in ringen zoals in een schietschijf. Omdat deze lenstechnologie vooral voor zicht nabij en veraf is ontworpen, kan het zicht op tussenafstand tegenvallen. Mensen met multifocale lenzen hebben regelmatig last van lichtschitteringen en zogenaamde halo’s, vooral bij autorijden in het donker.

De accommoderende lens - scherp op meerdere afstanden
Accommoderen is scherpstellen. Net als de natuurlijke ooglens gebruikt de accommoderende lens de oogspier om te buigen. Zo kan het oog scherpstellen op voorwerpen in de verte én op de tussenafstand en vaak ook dichtbij. In de meeste gevallen hebt u daarom na implantatie geen (lees)bril meer nodig. Omdat de werking van de accommoderende lens is gebaseerd op het natuurlijke scherpstelvermogen van het oog en niet op basis van visuele zones, is de kans dat u last heeft van lichtschitteringen en halo’s kleiner dan bij de multifocale lens. Crystalens is de meest geïmplanteerde accommoderende lens in de Verenigde Staten en ook in Nederland wordt deze kunstlens steeds vaker geïmplanteerd.

Geschikt voor mij?

Misschien bent u na het lezen van de informatie op deze site serieus geïnteresseerd geraakt in de Crystalens.

Als u wilt, nemen wij persoonlijk contact met u op voor een geheel vrijblijvend, oriënterend gesprek.

In dit formulier kunt u uw gegevens achterlaten.

Vul het formulier in

Mijn voorkeur kliniek: Bausch + Lomb gecertificeerde klinieken Correct Vision Vision Clinics Phaco Centrum Medisch Centrum Alkmaar Stichting Medisch Centrum Jan Van Goyen Eyescan ooglaserkliniek
Download patienten brochure