U beschikt niet over de juiste Flash player, en/of u heeft javascript uitgeschakeld staan.

Download de Adobe Flash player
en/of schakel javascript ondersteuning in.

Natuurlijk scherp zien zonder bril

Uw staaroperatie met de Crystalens kunstlens
Helder maar ook scherp zien, zónder bril. Het is mogelijk met de Crystalens. In de Verenigde Staten is de Crystalens de meest geïmplanteerde moderne lens bij operaties voor cataract of staar en ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor de Crystalens.

Crystalens is als uw natuurlijke ooglens
Met de Crystalens bent u niet alleen verlost van staar. U ziet opnieuw scherp op meerdere afstanden. En dat komt omdat deze accommoderende kunstlens –net als de natuurlijke ooglens- meebeweegt met de oogspier. Zonder bril schakelt u probleemloos over van uw computerscherm naar het straatbeeld buiten, van leesboek naar televisie.

Het resultaat

Boeken lezen en televisie kijken zonder leesbril
Crystalens implantlenzen verhelpen niet alleen uw staar, maar geven u ook een scherper zicht op meerdere afstanden. Boeken, de kleine lettertjes in een contract, gebruiksaanwijzingen, prijzen in de supermarkt, de gegevens op uw computerscherm of uw mobiele telefoon, maar ook verkeersborden langs de weg; u kunt ze in veel gevallen zonder (lees)bril lezen.

Uw ogen zijn snel gewend
Na implantatie met Crystalenzen zijn uw ogen snel gewend aan het nieuwe beeld. Deze vrijwel probleemloze aanpassing dankt de Crystalens aan het feit dat hij de eigenschappen van de natuurlijke ooglens zo dicht benadert. Bij andere kunstlenzen, zoals de multifocale lens en bifocale lens, is er sprake van een langere ‘neuro-adaptie’. De hersenen hebben meer tijd nodig zich aan te passen aan het nieuwe beeld. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de verdeling van deze lenzen in verschillende sterktezones voor beelden dichtbij en veraf.

Crystalens heeft geen sterktezones
Onze pupillen reageren op slecht licht of kunstlicht door te veranderen van grootte.  Het principe is vergelijkbaar met het diafragma van een camera. Bij fel licht wordt de pupil kleiner en in het donker groot. Bij lenzen met sterktezones kan de pupil bij het veranderen in grootte een sterktezone overschrijden. Het resultaat is het optreden van schitteringen of lichtkransen (‘glare en halo’s’). Vooral tijdens autoritten in het donker doet dit verschijnsel zich voor.

De Crystalens is pupilonafhankelijk. Deze lens heeft immers geen sterktezones. Los van de grootte van de pupil, geeft de Crystalens een helder en scherp beeld. 
 


Geschikt voor mij?

Misschien bent u na het lezen van de informatie op deze site serieus geïnteresseerd geraakt in de Crystalens.

Als u wilt, nemen wij persoonlijk contact met u op voor een geheel vrijblijvend, oriënterend gesprek.

In dit formulier kunt u uw gegevens achterlaten.

Vul het formulier in

Mijn voorkeur kliniek: Bausch + Lomb gecertificeerde klinieken Correct Vision Vision Clinics Phaco Centrum Medisch Centrum Alkmaar Stichting Medisch Centrum Jan Van Goyen Eyescan ooglaserkliniek
Download patienten brochure