U beschikt niet over de juiste Flash player, en/of u heeft javascript uitgeschakeld staan.

Download de Adobe Flash player
en/of schakel javascript ondersteuning in.

Natuurlijk scherp zien zonder bril

Uw staaroperatie met de Crystalens kunstlens
Helder maar ook scherp zien, zónder bril. Het is mogelijk met de Crystalens. In de Verenigde Staten is de Crystalens de meest geïmplanteerde moderne lens bij operaties voor cataract of staar en ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor de Crystalens.

Crystalens is als uw natuurlijke ooglens
Met de Crystalens bent u niet alleen verlost van staar. U ziet opnieuw scherp op meerdere afstanden. En dat komt omdat deze accommoderende kunstlens –net als de natuurlijke ooglens- meebeweegt met de oogspier. Zonder bril schakelt u probleemloos over van uw computerscherm naar het straatbeeld buiten, van leesboek naar televisie.

Veiligheid

In Nederland worden jaarlijks 120.000 cataractingrepen gedaan; 2.500 per week. Het is dan ook de meest uitgevoerde operatie. Voor kwaliteitskeurmerken voor kliniek en behandelaar verwijzen we u naar 'kwaliteit'.
Studies van de Amerikaanse overheidsorganisatie FDA* tonen aan dat het eerste type Crystalens, sinds implantatie nu zeven jaar geleden, een kwalitatief constante accommoderende werking behoudt.

Veilig autorijden zonder bril
Veruit de meeste dragers van de Crystalens kunnen na implantatie zonder bril de krant lezen en televisie kijken en voor maar liefst 100% van hen is het wettelijk geoorloofd auto te rijden zonder bril of contactlenzen. Deze mensen hebben een minimale gezichtsscherpte van 6/12 en zijn dus in staat een nummerbord op 35 meter correct te lezen.
De huidige alternatieven voor de Crystalens –de multifocale en bifocale implantlenzen- geven de drager 5x meer kans op schitteringen of lichtkransen, vooral hinderlijk tijdens autoritten in het donker.

* De FDA is de Amerikaanse overheidsorganisatie die toeziet op de veiligheid van voeding, geneesmiddelen en chirurgische hulpmiddelen.Geschikt voor mij?

Misschien bent u na het lezen van de informatie op deze site serieus geïnteresseerd geraakt in de Crystalens.

Als u wilt, nemen wij persoonlijk contact met u op voor een geheel vrijblijvend, oriënterend gesprek.

In dit formulier kunt u uw gegevens achterlaten.

Vul het formulier in

Mijn voorkeur kliniek: Bausch + Lomb gecertificeerde klinieken Correct Vision Vision Clinics Phaco Centrum Medisch Centrum Alkmaar Stichting Medisch Centrum Jan Van Goyen Eyescan ooglaserkliniek
Download patienten brochure