U beschikt niet over de juiste Flash player, en/of u heeft javascript uitgeschakeld staan.

Download de Adobe Flash player
en/of schakel javascript ondersteuning in.

Natuurlijk scherp zien zonder bril

Uw staaroperatie met de Crystalens kunstlens
Helder maar ook scherp zien, zónder bril. Het is mogelijk met de Crystalens. In de Verenigde Staten is de Crystalens de meest geïmplanteerde moderne lens bij operaties voor cataract of staar en ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor de Crystalens.

Crystalens is als uw natuurlijke ooglens
Met de Crystalens bent u niet alleen verlost van staar. U ziet opnieuw scherp op meerdere afstanden. En dat komt omdat deze accommoderende kunstlens –net als de natuurlijke ooglens- meebeweegt met de oogspier. Zonder bril schakelt u probleemloos over van uw computerscherm naar het straatbeeld buiten, van leesboek naar televisie.

Risico's

De implantatie van de Crystalens is een operatie. En bij iedere chirurgische ingreep is er sprake van enig risico op complicaties. Het risico bij de implantatie van de Crystalens is vrijwel net zo groot als dat bij iedere andere staaroperatie.

In uitzonderlijke gevallen treedt na een cataractoperatie nastaar op; een vertroebeling van het oorspronkelijke ooglenszakje. Dit kan snel en goed verholpen worden met een laserbehandeling. Als uw pupildiameter groter is dan de optiekgrootte van de Crystalens kunnen als de pupil zich verwijdt, zoals bij schemering of duisternis, schittering en andere visuele ongemakken optreden.

Alleen uw oogarts of refractiechirurg kan bepalen of de Crystalens voor u geschikt is en alle potentiële risico’s nader toelichten.

Geschikt voor mij?

Misschien bent u na het lezen van de informatie op deze site serieus geïnteresseerd geraakt in de Crystalens.

Als u wilt, nemen wij persoonlijk contact met u op voor een geheel vrijblijvend, oriënterend gesprek.

In dit formulier kunt u uw gegevens achterlaten.

Vul het formulier in

Mijn voorkeur kliniek: Bausch + Lomb gecertificeerde klinieken Correct Vision Vision Clinics Phaco Centrum Medisch Centrum Alkmaar Stichting Medisch Centrum Jan Van Goyen Eyescan ooglaserkliniek
Download patienten brochure