U beschikt niet over de juiste Flash player, en/of u heeft javascript uitgeschakeld staan.

Download de Adobe Flash player
en/of schakel javascript ondersteuning in.

Natuurlijk scherp zien zonder bril

Uw staaroperatie met de Crystalens kunstlens
Helder maar ook scherp zien, zónder bril. Het is mogelijk met de Crystalens. In de Verenigde Staten is de Crystalens de meest geïmplanteerde moderne lens bij operaties voor cataract of staar en ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor de Crystalens.

Crystalens is als uw natuurlijke ooglens
Met de Crystalens bent u niet alleen verlost van staar. U ziet opnieuw scherp op meerdere afstanden. En dat komt omdat deze accommoderende kunstlens –net als de natuurlijke ooglens- meebeweegt met de oogspier. Zonder bril schakelt u probleemloos over van uw computerscherm naar het straatbeeld buiten, van leesboek naar televisie.

Kosten

Alléén staaroperaties met implantatie van de standaard monofocale lenzen worden volledig vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars.

Refractieve chirurgie
Implantatie van zogenaamde ‘premium’ lenzen zoals multifocale lenzen en de accommoderende Crystalens wordt niet vergoed. Deze behandelingen vallen onder ‘refractieve chirurgie’; ingrepen aan het gezonde oog met het doel de brilsterkte te corrigeren.
Mogelijk wordt een gedeeltelijke vergoeding verstrekt vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Kijk in uw zorgpolis of informeer bij uw verzekeraar.

Behandeltarieven
Voor de Crystalens geldt dus dat u (een deel van) de kosten voor implantatie zelf moet betalen. De kliniek informeert u over de behandeltarieven.Geschikt voor mij?

Misschien bent u na het lezen van de informatie op deze site serieus geïnteresseerd geraakt in de Crystalens.

Als u wilt, nemen wij persoonlijk contact met u op voor een geheel vrijblijvend, oriënterend gesprek.

In dit formulier kunt u uw gegevens achterlaten.

Vul het formulier in

Mijn voorkeur kliniek: Bausch + Lomb gecertificeerde klinieken Correct Vision Vision Clinics Phaco Centrum Medisch Centrum Alkmaar Stichting Medisch Centrum Jan Van Goyen Eyescan ooglaserkliniek
Download patienten brochure