U beschikt niet over de juiste Flash player, en/of u heeft javascript uitgeschakeld staan.

Download de Adobe Flash player
en/of schakel javascript ondersteuning in.

Natuurlijk scherp zien zonder bril

Uw staaroperatie met de Crystalens kunstlens
Helder maar ook scherp zien, zónder bril. Het is mogelijk met de Crystalens. In de Verenigde Staten is de Crystalens de meest geïmplanteerde moderne lens bij operaties voor cataract of staar en ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor de Crystalens.

Crystalens is als uw natuurlijke ooglens
Met de Crystalens bent u niet alleen verlost van staar. U ziet opnieuw scherp op meerdere afstanden. En dat komt omdat deze accommoderende kunstlens –net als de natuurlijke ooglens- meebeweegt met de oogspier. Zonder bril schakelt u probleemloos over van uw computerscherm naar het straatbeeld buiten, van leesboek naar televisie.

Behandeling

De meest uitgevoerde operatie
Staar- of cataractoperaties zijn wereldwijd de meest uitgevoerde operaties. De ingreep vindt meestal plaats in dagbehandeling onder lokale verdoving en neemt over het algemeen zo’n 15 tot 20 minuten in beslag. Een staaroperatie is een microchirurgische ingreep. Door een minuscuul sneetje in het oog wordt de troebele ooglens verwijderd en vervangen door een intraoculaire lens (IOL), een kunstlens.

Snel herstel
Uw oogarts kiest in overleg met u de manier van verdoven. De keus bestaat in de meeste gevallen uit verdovende druppels of een verdovende injectie bij het oog. Binnen enkele dagen na implantatie van de Crystalens kunt u uw normale bezigheden hervatten. Doorgaans wordt de ingreep aan het tweede oog binnen enkele weken uitgevoerd.

Alle belangrijke informatie rond de ingreep krijgt u van uw kliniek of behandelcentrum.

Geschikt voor mij?

Misschien bent u na het lezen van de informatie op deze site serieus geïnteresseerd geraakt in de Crystalens.

Als u wilt, nemen wij persoonlijk contact met u op voor een geheel vrijblijvend, oriënterend gesprek.

In dit formulier kunt u uw gegevens achterlaten.

Vul het formulier in

Mijn voorkeur kliniek: Bausch + Lomb gecertificeerde klinieken Correct Vision Vision Clinics Phaco Centrum Medisch Centrum Alkmaar Stichting Medisch Centrum Jan Van Goyen Eyescan ooglaserkliniek
Download patienten brochure